Minunata lume a scenei – pdf DESCARCARE

 

Fișa activității

 

 Numele și adresa unității aplicante: Școala Gimnazială ”Nicolae Stoleru”, Baia

Nivelul de învățământ: gimnazial

Numărul elevilor din școală: 257 de elevi

     Numărul cadrelor didactice din școală: 8

Coordonator al activității: prof. Bodnariu Loredana

prof. Pavel Alina

prof. Hlihor Lenuța- Școala Gimnazială nr. 3, structura Bogata

Titlul activității: Minunata lume a scenei

Domeniul în care se încadrează: cultural- artistic

Scopul activității: Cultivarea interesului pentru arta dramatică prin stimularea participării la activități culturale.

Obiectivele educaționale:

  • Să manifeste o atitudine pozitivă față de receptarea operelor literare;
  • Să dezvolte aptitudini creative și de învățare prin intermediul teatrului;
  • Să-și formeze deprinderi de a comunica verbal/ nonverbal/ paraverbal;
  • Să promoveze spiritului de competiție;

 

Elevii participanți: 65 de elevi

Durata și locul desfășurării activității: 4 ore (10-14), sala de festivități.

Descrierea activității: Prin cultivarea gustului pentru teatru, se ajunge la valorificarea talentului elevilor, la cultivarea sentimentului de respect pentru munca celuilalt, de bucurie pentru munca individuală și în echipă. Activitatea și-a propus ca textul dramatic să fie  abordat din perspectiva spectacolului (mesajul artistic este integral transmis prin reprezentarea pe scenă a operei dramatice, prin spectacol). Dramatizarea a presupus înţelegerea textelor, interpretarea mesajului, asumarea rolului şi descoperirea sinelui, dincolo de mască.

Cadrele didactice coordonatoare au pregătit câte un echipaj de la fiecare clasă, de asemenea au fost invitate și celelalte școli din comună. Punerea în scenă a reprezentat o bucurie, 21 de echipaje au încercat să convingă juriul că sunt cele mai talentate.

Activitatea-concurs, aflată la a doua ediție, a urmărit promovarea talentului artistic, iar spectatorii au asistat la o competiţie loială, cei mai buni fiind premiați.

 

 

Descrierea rezultatelor:

Elevii au interpretat roluri diverse, au manifestat interes și plăcere pentru recitare/dramatizare. Juriul a apreciat prestația elevilor, realizând un clasament al echipajelor, oferindu-le diplome.

Participanții și-au dezvoltat capacităților de expresie, și-au întărit încrederea în sine, renunțând la inhibiții, au dat dovadă de autocontrol, prin metode şi tehnici specifice teatrului.

 

Motivația propunerii:

 

Interesul pentru această activitate ne-a determinat să continuăm și să organizăm o a doua ediție.  Succesul ei derivă și din numărul mare al echipajelor participante. Entuziasmul  elevilor și impresiile profesorilor ne-au determinat să promovăm activitatea și să ne gândim că ea poate continua. De asemenea, credem în  talentul elevilor noștri care  trebuie valorificat și promovat.

 

 

Mărturii:

Mi-a plăcut această activitate deoarece a fost antrenantă și fiecare participant a încercat să fie cel mai bun. (elev, Radu Petrică)

Activitatea pe care a propus-o doamna profesoară mi-a plăcut foarte mult pentru că, prin teatru reușești să vezi cum e să fii altcineva.   (elev, Macovei Melisa)

Am avut mari emoții înainte de a începe sceneta, însă am reușit să le depășesc și să interpretez bine rolul primit.(elev, Chircu Bianca)

A fost o activitate frumoasă, toți au jucat bine, reușind să intre în pielea personajului (elev, Liță Delia)

Activitatea a fost distractivă, iar costumele au fost foarte frumoase. (elev, Țărănița Andreea)

M-am simțit minunat la această activitate, toți colegii mei au fost foarte buni. (elev, Murariu Ana)

Am trăit momente plăcute, chiar dacă emoțiile ne-au copleșit, am reușit să obținem Premiul II. Aș dori să mai repet această experiență. (elev, Brădățanu Diana)

 

Toți eram emoționați, dar, până la urmă ne-am făcut curaj și am urcat pe scenă, spunându-ne bine replicile. Colegii ne-au aplaudat, juriul a votat și am luat premiul I !!! Ne-am bucurat foarte mult.   Bolohan Andrei

  • Am învățat replicile, am făcut repeteții și … a sosit și ziua pe care o așteptam cu mare nerăbdare! Am primit și premiu, dar, indiferent de acesta, suntem și vom deveni și mai buni. Aștept nerăbdătoare următoarea activitate de acest fel!!! Brădățanu Georgiana
  • Am luat premiul al II-lea, dar m-am bucurat. A fost interesant, emoționant să particip. Mai vreau asemenea activități. Gheorghițanu Silvia
  • Am avut foarte mari emoții la teatru; toată școala era acolo! Ne-am luat inima în dinți , am urcat pe scenă și am fost foarte buni. Am luat premiul   Chiriac Iulian

 

 

 

  • Mi-a plăcut activitatea Minunata lume a scenei organizată în Săptămâna Altfel! Toți elevii s-au pregătit intens, iar munca lor a fost răsplătită cu aplauze și diplome. Cu toții am avut emoții, în fața noastră erau profesori, colegi… A fost o experiență frumoasă pe care nu o voi uita prea curând!…  Apopei Livia

 

  • Teatrul este una din activitățile mele preferate, pentru că pot să devin cine doresc. Necolaie Mădălina
  • Activitatea de anul acesta a fost parcă mai frumoasă ca niciodată. Toți colegii mei s-au pregătit cât au  putut de bine, pentru a semăna cu personajul interpretat. Sunt cam zăpăcită uneori, dar când este vorba să joc o piesă de teatru, dau tot ce e mai bun. Mie îmi place foarte mult teatrul și aș vrea să fie mai multe activități de acestea într-un an.   Mleșniță Sorina
  • Teatrul e o lume a inspirației, a emoțiilor, a amuzamentului, a încrederii în sine. Titi Emanuela,  Tatar Bianca

Director,                                                                          Consilier educativ,

Prof. Natu Ioan                                                                 înv. Zaharia Floarea