activitate de succes

 Numele și adresa unității aplicante: Școala Gimnazială ”Nicolae Stoleru”, Baia

Nivelul de învățământ:primar și  gimnazial

Numărul elevilor din școală: 457 de elevi

 Numărul cadrelor didactice din școală: 47

Coordonator al activității: prof. de educație muzicală, Apopei Mirabela

prof. Bodnariu Loredana

prof. Pavel Alina

Titlul activității: ”Elevii au talent”

Domeniul în care se încadrează: cultural

Scopul activității: Descoperirea de noi talente în rândul elevilor,cultivarea aptitudinilor artistice în vederea stimulării  participării la activități culturale.

Obiectivele educaționale:

  • Să manifeste o atitudine pozitivă față de aptitudinile și competențele colegilor ;
  • Să dezvolte aptitudini creative și de învățare prin ntermediul cântecului și al dansuluii;
  • Să-și formeze deprinderi de socializare și comunicare verbală, nonverbală și paraverbală;
  • Să promoveze spiritului de competiție;

 

Elevii participanți: 265 de elevi –  60  la sută

Durata și locul desfășurării activității: 4 ore (10-14), Căminul Cultural Baia

Descrierea activității: Prin cultivarea gustului pentru cântec, dans și teatru , se ajunge la valorificarea talentului elevilor, la cultivarea sentimentului de respect pentru munca celuilalt, de bucurie pentru munca individuală și în echipă. Activitatea și-a propus ca fiecare reprezentație să fie  abordată din perspectiva spectacolului (mesajul artistic este integral transmis prin reprezentarea pe scenă a unei aptitudini deosebite prin spectacol). Interpretarea rolurilor a presupus talent, dar și muncă susținută, dorință de a demonstra că fiecare elev are ceva deosebit de arătat, iar încrederea în forțele proprii a fost baza pentru reușită. Faptul că mulți elevi au avut posibilitatea să-și valorifice aptitudinile, fiind apreciați de juriu și aplaudați de spectatori a constituit cel mai important mobil al acestei activități.

Jurizarea s-a realizat pe grupe de vârstă și secțiuni : dans, cântec, teatru și demonstrație.

Activitatea-concurs, aflată la a patra ediție, a urmărit promovarea talentului artistic, iar spectatorii au asistat la o competiţie loială, cei mai buni fiind premiați.

Descrierea rezultatelor:

Elevii au interpretat roluri diverse, au manifestat interes și plăcere pentru cântec, dans și teatru. Juriul a apreciat prestația elevilor, realizând un clasament al echipajelor, oferindu-le diplome, medalii și alte premii.

Participanții și-au dezvoltat capacitățile de expresie, și-au întărit încrederea în sine, renunțând la inhibiții, au dat dovadă de autocontrol, prin metode şi tehnici specifice fiecărui compartiment artistic.

 

Motivația propunerii:

Interesul pentru această activitate ne-a determinat să continuăm și să organizăm o a patra  ediție.  Succesul ei derivă și din numărul mare al formațiilor participante . Entuziasmul  elevilor și impresiile profesorilor ne-au determinat să promovăm activitatea și să ne gândim că ea poate continua. De asemenea, credem în  talentul elevilor noștri care  trebuie valorificat și promovat.

Mărturii:

  • Mi-a plăcut această activitate deoarece a fost antrenantă și fiecare participant a încercat să fie cel mai bun. (elev, Pădurean Florin )
  • Activitatea pe care am desfășurată ne/a permis să devenim altcineva, să arătăm tuturor că putem fi aplaudați chiar dacă la orele de curs nu suntem cei mai buni. (elev Pădurean    Lucian)
  • Am avut mari emoții înainte de a începe sceneta, însă am reușit să le depășesc și să interpretez bine rolul primit.(elev, Apopei Livia)
  • A fost o activitate frumoasă, toți au interpretat bine , reușind să impresioneze juriul și să fie apreciați de colegi. (elev, Gheniș Valentina )
  • Activitatea a fost distractivă, iar dansurile moderne au fost de actualitate. Abia aștept să pot imita câțiva dintre colegi. (elev, Chircu Bianca)
  • M-am simțit minunat la această activitate, toți colegii mei au fost foarte buni. (elev, Chirilov Andreea)
  • Am trăit momente plăcute, chiar dacă emoțiile ne-au copleșit, am reușit să obținem Premiul I. Aș dori să mai repet această experiență. (elev, Macovei Melisa)
  • Toți eram emoționați, dar, până la urmă ne-am făcut curaj și am urcat pe scenă, spunându-ne bine replicile. Colegii ne-au aplaudat, juriul a votat și am luat premiul I !!! Ne-am bucurat foarte mult. (elev, Necolaie Denisa)
  • Am învățat schemele, am făcut repeteții și … a sosit și ziua pe care o așteptam cu mare nerăbdare! Am primit și premiu, dar, indiferent de acesta, suntem și vom deveni și mai buni. Aștept nerăbdătoare următoarea activitate de acest fel!!! (elev, Brădățanu Georgiana)
  • Am luat premiul al II-lea, dar m-am bucurat. A fost interesant, emoționant să particip. Mai vreau asemenea activități. (elev, Apopei Iulia)
  • Am avut foarte mari emoții la interpretarea ca solist… toată școala era acolo! Mi-am luat inima în dinți , am urcat pe scenă și am fost foarte bun.
  • Am luat premiul (elev, Slătoi Mihaela )Mi-a plăcut activitatea ”Elevii au talent” organizată în Săptămâna Altfel! Toți elevii s-au pregătit intens, iar munca lor a fost răsplătită cu aplauze și diplome. Cu toții am avut emoții, în fața noastră erau profesori, colegi… A fost o experiență frumoasă pe care nu o voi uita prea curând!…  (elev, Spinare Iulian )
  • Cântecul este una din activitățile mele preferate, pentru că pot să /mi exprim sentimentele și trăirile interioare .Sunt mândră că am participat la această activitate! (elev, Sofia Ioana)
  • Activitatea de anul acesta a fost parcă mai frumoasă ca niciodată. Toți colegii mei s-au pregătit cât au  putut de bine, pentru a/și demonstra talentul . Publicul numerous, sala Căminului Cultural a fost plină de colegi, părinți , dar și de susținători ai ”marelor talente.” Foarte mulți s/au lăsat intimidați de amploarea evenimentului, dar sunt convinsă că la următoarea ediție , vor fi mult mai ancorați în rolurile pe care vor dori să le (elev, Liță Delia)

 

Director,                                                                                                   Consilier educativ,

Prof. Potlog Maria Roxana                                                                                              înv. Zaharia Floarea1 2 3 4 24 25 26 27 5 6 7 8 9 11 10 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23