Sub egida Zilei Europene a Sportului Școlar, elevii de la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” din localitatea Baia, au participat la două activități organizate și coordonate de cadre didactice ale școlii.

„Crosul Toamnei”

În ziua de 29.09.2022 a avut loc „Crosul Toamnei” la care au participat 75 de elevi din ciclul gimnazial, băieți și fete, asistați de 80 de elevi din ciclul primar însoțiți de învățătorii lor și colegi de la clasele V-VIII care nu s-au înscris în competiție. Pentru o bună desfășurare, au fost stabilite reguli cu referire la: – locul de plecare și de sosire; – ordinea pe clase, grupe de fete și băieți, pe categorii de vârstă; – înregistrarea în ordinea sosirii concurenților la linia de finiș; – premiile acordate locurilor I, II, III și diplome de participare.  Întrecerea s-a desfășurat cu sprijinul și în prezența d-nei director a școlii, prof. Potlog Maria-Roxana, a unui agent de Poliție din comuna Baia, care a asigurat devierea circulației de pe ruta de alergare și siguranța grupurilor de elevi participante, precum și în prezența unui cadru medical. Această activitate a creat o puternică stare de emulație în rândul elevilor și a întărit încrederea în forțele proprii de afirmare și dezvoltare a acestora. Mai mult, pe parcursul întrecerii, elevii au cooperat și au dat dovadă de fair-play.

„Împreună pentru un mediu curat”

În ziua de 30.09.2022 a fost inițiată o acțiune de ecologizare de amploare, atât în zona centrală a localității Baia, cât și în zona periferică a acesteia, pe lunca râului Moldova. În această activitate au fost implicați cca. 260 elevi de la cele două locații ale școlii, coordonați de cadrele didactice și ne-am bucurat de prezența și sprijinul acordat de către primarul comunei Baia, d-na Tomescu Maria, care împreună cu echipa administrativă a Primăriei a gestionat ridicarea deșeurilor colectate în saci de plastic, cu mașina de gunoi din dotare.

Prin această activitate s-a dorit protejarea mediului împotriva deșeurilor depozitate iresponsabil. În acest sens elevii școlii și nu numai, prin acțiunile întreprinse, învață să prețuiască resursele de care dispunem dar și să devină responsabili față de mediul înconjurător și în același timp să dezvolte relația școală-familie-comunitate.

Prof. Popa Angel

#ESSD2022  #BEACTIVE @AsociatiaJudeteanaSportulPentruTotiSuceava